NASA : National Aeronautics and Space Administration, lit. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askerî amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.

Klinik Psikolog Ege Ebrar Önür çağrı yapmıştı, savaş durmazsa dünya dursun eylemi fener alayında binlerce kişiyle gerçekleşti.


Klinik Psikolog EgeEbrar Önür, Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda saat tam 19.19’da üç dakikalık protesto çağrısında bulunmuştu. 

Önür;  çağrısında "Filistin’de aktif bir şekilde devam etmekte olan katliamlara karşı toplumsal bir farkındalık oluşturabilmek ve bir nebze de olsa bu yapılmakta olan soykırımların önüne geçebilmek niyetiyle bir sosyal farkındalık projesini gerçekleştirmek için çağrıda bulunmuştu.

“70bin kişinin katıldığı Haluk levent’in konseri öncesinde Önür’ün yaptığı çağrı üzerine Bursa Fener Alayından sonra konser alanında “Savaş Durmazsa Dünya Dursun” başlığı altında Filistin için eylem gerçekleştirildi, ardından istiklal marşı okundu.”




İmparator Gazetesi Mehmet Ali Arslan
Reactions