NASA : National Aeronautics and Space Administration, lit. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askerî amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.

VSP PARTİSİ GENEL BAŞKANI YILMAZ GÜLÜMSER 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI.







Vatan Severler Partisi kurucu Lideri Genel Başkanı Yılmaz Gülümser 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Gülümser,mesajında "Vatan Severler Partisi olarak 3 Mayıs Tarihinde kutlanan özel bir gündür.
Türkçülük Günü Tarihi" 3.Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gündür. Hüseyin Nihal Atsız Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan Ankara Nümayişi'ni anmak amacıyla ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından Kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçüler Günü bu tarihte Bayramı adını yer almıştır.
şöyle devam etti.
Türkçülük Günü, Türk milletinin ortak bir dili ve kültürü olduğunu hatırlatır ve Bu dil ve kültür  Milletin birlik ve beraberliğinin temelini oluşturur. 3. Mayıs bu değerlerin korunması ve
Genç nesillerimize tarihimizin önemli bir dönemini aktarılması için hepimize bir görev düştüğünü de hatırlatır ve vazifemizi yerine getirmiş oluruz.

Vatan Severler Halkımızın 3 Mayıs Türkçülük günü kutluyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyetimiz hepimizin.
Ne Mutlu Türk'üm diyene.

Vatan Severler Partisi Basın Danışmanı Sibel Demirdiş.




imparator Gazetesi + Mehmet Ali Arslan
Reactions