NASA : National Aeronautics and Space Administration, lit. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askerî amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.

Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı Galatasaray kupalarını aldı

Süper lig'de En çok şampiyon olan Galatasaray 24'ncü şampiyonluk kupasını  ve daha önce kazandığı süper kupasını aldı.

Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı Galatasaray 2024



Galatasaray, Süper Lig’in 38’inci haftasında deplasmanda Konyaspor’u 3-1 yenerek 2023-2024 sezonu şampiyonu oldu. ve 24'ncü şampiyonluğu ilan etti. Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı Galatasaray Ligde en fazla şampiyon olan takım unvanına devam ediyor. Arslanların en yakın takipçisi 19 şampiyonluk ile Fenerbahçe bulunuyor.

Türkiye'de süper lig; 1959 yılında kuruldu, bu ligin kurulmasından önce il ilçe ve köy bazlı mahali ligler vardı. 1959 yılı öncesinde maçlar 2- 4- ve 8 takımla yapılıyordu. 1960 yılında Türkiye'de futbol tamamen ulusal bir organizasyona dönüştü.
1959 öncesinde mahali müsabakalar il ilçe ve köyler arasında yapılır mini ve kısa dönemli ligler kurulurdu. Amatör olan bu organizayonlar Bölgelere göre değişkenlik gösterirdi çoğu turnovada Bir iki maç sonucunda Şampiyonluklar kazanılırdı. amatör düzeyindeki bu kısa dönemli lig ve turnovalarda yüzlerce takım Şampiyon oldu. Ö dönemlerde İstanbul'da da ayrı bir lig vardı.
1905 yılından itibaren Türk futbol kulüplerinin kurulmasıyla birlikte Cuma Ligi, Pazar Ligi, İstanbul Şampiyonluğu Ligi gibi organizasyonlar oluşturulmuştu.
1959 kurulan süper ligin ilk şampiyonu Fenerbahçe olmuştur. Ligin ilk golünü İzmirsporlu Özcan Altuğ atmıştır. ligin ilk sezonunda gol kralı ise Galatasaraylı Metin Oktay olmuştu. 1959 yılı öncesinde 3 büyükler Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın amatör liglerde şampiyonlukları bulunmaktadır. 1959 yılından önce Amatör liglerde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, ve Trabzon'da birden çok futbol klübü şampiyon olmuştur,
1959 yılında kurulan Süper Lig'e Anadolu takımlarıda dahil edildi. 

İşte profosyonel süper  ligde en çok şampiyonluk kazanan takımlar ve sayıları. Galatasaray 24 Fenerbahçe 19 Beşiktaş 16 Trabzonspor 7 Bursaspor 1 ve Başakşehir 1



İmparator Gazetesi Mehmet Ali Arslan
Reactions